Strategispelet Poker

PokerPoker betraktas av många som ett turspel men det är inte helt och hållet sant. Det krävs skicklighet också samt en förmåga att tänka strategiskt, vilket gör det till ett spel för alla som vill hålla hjärnan i trim. Att vara en vinnande pokerspelare idag spelare kräver ett helhetskoncept, det räcker inte längre att enbart ha talang för spelet då man sällan får något gratis. För att hitta den extra skärpan att lyckas behövs en grundläggande spelstrategi, god fysik, mental stabilitet, kartläggning av ditt eget och andras spel och sist men inte minst en grym fokusering på din uppgift från start till mål.

Grundläggande pokerstrategi

För att lyckas inom pokern krävs först och främst en bra grund att stå på, därför är det av största vikt att lära sig grundläggande pokerstrategi. Det första du bör lära dig är värdet på dina starhänder och hur du bör spela dessa ifrån olika positioner. Generellt sett bör du spela starkare händer ju tidigare position du har och öppna något svagare händer på senare positioner. Pottodds är nästa aspekt att ta hänsyn till, även om du inte alltid har den bästa starthanden från start så kan din hand alltid förbättras på floppen. Om pottoddsen är gynnsamma för din hand eller inte beror på hur nästa satsning förhåller sig till hur mycket pengar som finns i potten. Om din motspelare lägger en mindre satsning i en redan stor pott så ökar sannolikheten att ditt nästa drag är värt att spela på. På Poker.se kan du läsa mer om hur du värderar händer, räknar ut odds och övrig strategi.

Förberedelse och planering

Oavsett vilken nivå du befinner dig på så skadar det inte att vara väl förberedd så att du vet hur du ska agera inför svåra beslut. Det bästa råd vi kan ge dig är helt enkelt att förbereda dig noga och jobba efter en välgenomtänkt planering som du följer fån punkt till pricka. Hur vår svenska världsmästare Martin Jacobson gick tillväga kan du läsa mer om i den här artikeln publicerad i Sportbladet. Att lyssna och ta lärdom av de bästa är alltid ett segerrecept, så om du vill upprepa bedriften så vet du nu hur du ska gå tillväga.