Klassiska spel

Spela spel är som alla vet något av det roligaste som finns. Idag förknippar nog de allra flesta ordet spel med antingen dator- eller TV-spel i olika former. Dock finns det ju många spel att spela även utanför skärmarnas förlovade värld och just några av dessa och kanske också de mest klassiska tänkte vi titta lite närmare på här.

SchackSchack

Schack är ett av världens absolut äldsta spel och har troligtvis spelats sedan antiken. En av förklaringarna till dess popularitet är troligtvis att ställer krav på både strategi och taktik samtidigt som varje schackparti är helt unikt.

KortspelKortspel

Spela kort är något som alla gjort. Kortspel har den fördelen att den utrustning som fordras kan man kan bära med sig överallt, nämligen i form av en kortlek. Dessutom är antalet olika kortspel som finns näst intill oändligt i form av till exempel poker, bridge, whist, skitgubbe, trettioett, vändåtta och så givetvis enmansspelet patiens.

Backgammon

Talar man om klassiska spelet måste man nämna backgammon som faktiskt är världens äldsta kända spel med över 5 000 år på nacken. Spelet går i stora drag ut på att flytta pjäser in i ett bo med hjälp av tärningar.